Waar een wil is, is een weg…

WhatsApp Image 2022 04 21 at 1.38.51 AM

Wat we zelf doen, doen we beter!

Ter hoogte van Téssékéré (midden in The Great Green Wall van Senegal) schalen we in 2022 op naar 1250ha nieuw bos (een equivalent van 87.500 tCO2). De kick-off hiervoor werd op 15 april gegeven. 

Alvorens van start te gaan werden in de maanden vooraf gesprekken gehouden met de burgemeester van Téssékéré en de chefs van de 17 dorpen die aan de terreinen grenzen. Belangrijk om het eigenaarschap vanaf het begin aan de plaatselijke bevolking over te dragen. 

Wat de andere reeds aangelegde terreinen betreft (in Mbar Toubab), is de laatste site van 500 ha omheind met een 10 kilometer lange omheining om het terrein te beschermen tegen de enorme druk van het vee. Daarnaast worden de mensen er ook opgeleid en gesensibiliseerd om bos te beheren en te beschermen.


Er werden verder afspraken gemaakt aangaande bewaking van de terreinen en de verkoop van de grassen (voor het vee), die een extra inkomen zijn voor de plaatselijke bevolking waardoor onder andere jongens en meisjes naar school kunnen gaan. Ook wordt met het extra inkomen geïnvesteerd in de financiële onafhankelijkheid van de vrouw door hen o.a. te ondersteunen in de gemeenschapsprojecten die ze zelf willen realiseren. 

Ondernemers Zonder Grenzen vzw plant bossen aan zonder winstoogmerk, met een ijzersterk Senegalees en Belgisch team, samen met een twintigtal actieve vrijwilligers die zich inzetten voor een koeler klimaat. 
Wil jij ook iets doen voor het klimaat? De handen uit de mouwen steken? Bij OZG ben je welkom.
Neem contact op met Ann De Beul via info@ozg.be en word een Ondernemer zonder Grenzen… 


#climatechange #GreatGreenWall #sustainability