Tijd om te zaaien

WhatsApp Image 2022 06 18 at 11.58.47 PM 2

De eerste regens hangen in de lucht...

De grondwerkzaamheden zijn tijdig afgerond. De soms wel hele harde grond werd opengereten door twee Delfino-ploegen en maakte halve maantjes of diep geulen met een diepte van 50 tot 80cm.
Tijdens het komende regenseizoen worden op deze nieuwe terreinen 525 miljoen liter water opgehouden en stroomt het niet meer weg naar lagere gebieden. Het water krijgt tijd om langzaam in de bodem te trekken. Latente zaden die soms meer dan 10 jaar in de bodem zitten, krijgen kans om te kiemen.

1250ha liggen nu klaar om ingezaaid te worden.

In totaal werd voor 2270 kg zaad en 5 ton dierlijke mest aangekocht bij de plaatselijke bevolking. 
Soorten die ingezaaid worden: Acacias Raddiana, Acacia senegal, Acacias nilotica, Acacia mellifera, Balanites aegyptiaca, Zizyphus mauritania, Boscia senegalensis, Faidherbia albida, Adansonia digitata, Sclerocarya birrea, Piliostigma reticulatum, Combretum micranthum, Guiera senegalensis

Onder leiding van Bineta Kamara en het toeziend oog van Saïdou Ba (agronoom) wordt samen met sergeanten, luitenanten en kapiteins van Eaux et Forêts opleiding gegeven. Daarna is het hopen op een goed regenseizoen.

Ondertussen zijn de voorbereidingen volop aan de gang om de beide terreinen te omheinen om de nieuwe aanplantingen te beschermen tegen de massale druk van het vee. Maar dat is voor een volgende blog.