Samen stoppen we de verwoestijning!

Schermafbeelding 2021 04 19 om 08.51.30

Bouw samen met ons mee aan de "The Great Green Wall" !

Uitvoerend producent Fernando Meirelles (regisseur van Cidade de Deus en The Constant Gardener) en de Malinese zangeres Inna Modja nemen ons mee op een reis langst The Great Green Wall Initiative, een pan-Afrikaans ambitieus monsterproject om dwars door het continent van west naar oost een groene ‘dam’ aan te leggen. Een ambitieus plan om een 8000 kilometer lange muur van bomen te planten die zich over de hele breedte van het Afrikaans continent zal uitstrekken om de snel oprukkende Sahara in te dijken, land te herstellen en miljoenen mensen een toekomst te bieden.
Modja doorkruist Senegal, Mali, Nigeria, Niger en Ethiopië en volgt zo de ontluikende The Great Green Wall door de Sahelregio van Afrika - een van de meest kwetsbare plekken op aarde (temperaturen stijgen 1,5 keer sneller dan het wereldwijde gemiddelde) - en legt de acute gevolgen bloot van deze  versnelde klimaatverandering: toenemende woestijnvorming, droogte, schaarste van hulpbronnen, radicalisering, conflicten en migratie. Met bijna de helft van de 1 miljard mensen in Sub-Sahara Afrika onder de 15 jaar - een bevolking die tegen 2050 meer dan verdubbeld zal zijn - wordt verwacht dat meer dan 60 miljoen mensen zullen vluchten. Hoewel de film de basis vormt voor een waarschuwend verhaal over klimaatverandering, biedt deze toch vooral een verfrissend verhaal van optimisme en veerkracht. Trailer

Sinds 2009 plant OZG bossen aan in de Sahel (semi-aride regio's)
Ondernemers Zonder Grenzen voert mee de verbeten strijd met het oprukkende zand. We willen elk jaar een paar duizend hectare bos aanplanten in de Great Green Wall. Zowel in de noordelijke Great Green Wall (van Senegal tot Djibouti) als in de zuidelijke Great Green Wall (van Namibië tot Mozambique). We roepen ook andere TPO's (Tree Plant Organisations) op om ons voorbeeld te kopiëren en mee de hand aan de ploeg te slaan om het reusachtige werk tot een goed einde te brengen. 

Jill Peeters verzorgt de introductie van de film en geeft je de "vibes" waarom je de film absoluut moet zien. 

Online tickets aan 8,00€ vind je hier (50% van de inkomsten gaat naar OZG om bossen aan te planten in de "Great Green Wall"). 
Film is Engelstalig en Nederlands ondertiteld

Handleiding online de Great Green Wall (GGW)  film zien:

STAP 1: surf naar online.mooov.be (kan ook via mooov.be en dan doorklikken naar het online festival)
STAP 2: GGW speelt op volgende momenten: 28 april om 19:30 en 2 mei om 14:00 telkens in zaal 4
STAP 3: als dat nog niet gebeurd is: maak een account aan & log in
STAP 4: vul aantal tickets in & geef vouchercode in in het veld “coupon code”.

Bij hulpvragen: helpdesk@mooov.be