LID WORDEN VAN OZG

membership 3936563 1280


Op z’n zachtst gezegd was 2020 een bewogen jaar. Een bijzonder jaar. Een triest jaar. Een jaar zonder vakantie. Een jaar zonder feesten. Een jaar met vrienden op afstand. Een jaar met een wereld op z’n kop. Een jaar online vergaderen. Een jaar met voornamelijk digitale contacten. Een jaar met vooral restricties. 

Maar het was ook een jaar van inzicht hoe we vandaag leven en geleefd worden, een jaar van klimaat-bewustwording, een jaar van zorgzaamheid naar onze medemens,  een jaar van verantwoordelijkheid, een jaar “het kan ook anders”,  een jaar van nieuwe mogelijkheden. Kortom een jaar van verandering. Eén met een nieuw begin…  
We kijken vooral hoopvol uit naar een beter 2021 en onthouden vooral de fijne momenten van 2020 

Alhoewel we in Senegal onze goals op het terrein voor 2020 niet gehaald hebben, hebben we ondertussen niet stil gezeten en van de nood een deugd gemaakt.

Van maart t.e.m. juni werd er samen met Accenture en Deloitte gewerkt op een nieuw BusinessPlan. Tegelijkertijd werd een nieuw concept uitgedacht; Lignaverda (met een knipoog naar de Great Green Wall), een samenwerking tussen OZG en Energy Lab. Investeren in “Human Capital” door te bewegen (sporten) en elke beweging om te zetten naar een boom of bos. Voor het “ik” (gezondheid) zorgen en tegelijkertijd ook denken aan “wij” (klimaat, biodiversiteit, welvaart, migraties)  

Er werd ook aan een een ethisch charter gewerkt met Koen De Vidts van Zinnings (ethicus en lid van de RvB van de coöperatieve NewB Bank) voor investeerders, medewerkers en andere stakeholders. De lat werd hoog gelegd opdat het OZG-label een gewild label wordt voor bedrijven en investeerders en niet kan dienen voor greenwashing: 
Het charter dient ook voor vrijwilligers, medewerkers en leveranciers die met OZG wensen samen te werken zodat het duidelijk is wat van hen verwacht wordt en hoe we dat wensen uit te dragen: 

Ook dit jaar is je lidgeld meer dan welkom. Het lidgeld blijft voor het 14de jaar op rij onveranderd op slechts 40 EUR. 

Hiervoor heb je een stem in de Algemene Vergadering, ben je verzekerd tijdens evenementen die OZG organiseert en toon je actief aan, met je lidmaatschap van OZG, dat je niet alleen begaan bent om het klimaat, maar ook actief meewerkt om klimaatverstoring om te buigen tot positieve veranderingen voor mens en milieu.
(Met je bijdrage heb je de uitstoot van bijvoorbeeld je wagen gecompenseerd (6l/100km, 30.000km/jaar).)

Je kan je lidgeld storten op de rekening van OZG BE46 0689 0403 1236 met vermelding van je naam en lidgeld 2021 en dit graag voor 1 maart.

Om ons adressen bestand up to date te houden willen we je ook vragen om een e-mailtje te sturen met je gegevens(adres,e-mail, tel nr) naar ann.debeul@ozg.be . Als je uit ons gegevens bestand wenst verwijderd te worden kan dat gewoon ook met een berichtje naar hetzelfde adres.

Hopelijk tot binnenkort en dan bedoel ik niet virtueel maar in levend lijve 😀

Warme groet,
Werner Sels
Voorzitter Ondernemers Zonder Grenzen