Httpool, deed het ook... met Lignaverda!

Schermafbeelding 2021 10 15 om 19.07.54

14600 bomen of bijna 50ha nieuw bos dankzij sport!

Httpool, een bedrijf van Aleph Holding, is de grootste wereldwijde partner van grote mediaplatforms. Ze ondersteunen hun groei, en stimuleren bedrijfsresultaten voor traditionele en native adverteerders in meer dan 30 markten in Europa en Azië.

🎯 De challenge

Medewerkers van Httpool ontvingen een unieke code om hun challenge te ontgrendelen op het platform. Ze koppelden hun sportapp of wearable (bv. Strava) aan het platform om hun activiteiten automatisch en feilloos te synchroniseren. Hun doel was om 14.600 bomen te verzamelen door 29.200 kilometer af te leggen van maandag 6 september tot zondag 3 oktober. Dit betekent dus dat ze een boom verdienden voor elke 2 kilometer die op het platform werd geregistreerd.

Deelnemers konden wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen of andere soorten sportactiviteiten uitoefenen om hun teamdoel te bereiken. Maar het allerbelangrijkste was dat we hen uitdaagden samen te werken om hun doel te bereiken.
Tijdens de challenge kregen ze real-time updates over hun voortgang via leader boards en inzichten op het platform. Een wekelijkse inspirerende blogpost motiveerde hen om in beweging te blijven en bewustzijn te creëren over fysiek en mentaal welzijn op een leuke en gamified manier. We creëerden ook bewustzijn over hun maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) met inzichten over het project van Lignaverda in Senegal.

Wil je meer weten over dit event, de samenwerking tussen #Energylab en #OZG klik hier.