Duurzaam ondernemen vanaf het begin...

101439213 145014753781728 2577237289658744832 o

Met passie duurzaam ondernemen!

Lisa en Margot – twee maatschappelijke geëngageerde en ondernemende jonge stewardessen- delen dezelfde passie en ondernemingslust. Terughoudendheid hield hen in het begin wat op, maar samen met An-Katrien -die de zakelijke kant kon versterken en graag mee wilde stappen in het verhaal- was er geen houden meer aan.
In april 2020 startten deze drie dames Nothing Plane op. Een nieuw kledingmerk die hun passie voor luchtvaart combineert met de focus op het sensibiliseren van duurzaamheid vanaf het begin tot einde. Omne trium perfectum is de leuze van dit trio!

Een nieuw kledingmerk met visie

Op alle T-shirts, polo’s en sweaters van Nothing Plane worden originele woordspelingen en/of figuren geborduurd die verwijzen naar de luchtvaart, een grote passie van de drie dames.
Een positieve manier om luchtvaart een hart onder de riem te steken; een sector die zwaar getroffen werd door COVID-19.
Duurzaamheid is een van de belangrijkste waarden die ze geïntegreerd wilden zien in hun kledinglijn. Vanaf het begin… Meteen een opbouwende positieve manier -door zelf de ploeg aan de hand te slaan- om de stakeholders die betrokken zijn in de luchtvaartsector te sensibiliseren voor een duurzame wereld.

De ganse collectie wordt dan ook op een ethisch verantwoorde wijze geproduceerd. Er wordt enkel gebruik gemaakt van  GOTS-gecertificeerd bio katoen uit India. Dit katoen wordt geteeld en vervaardigd met respect voor mens, dier en milieu. Zo zeggen Lisa en Magot in koor.

Verder wordt gebruik gemaakt van ecologische verpakking en groeipapier dat wordt meegestuurd bij elke bestelling. Een manier om op een ecologische wijze dankjewel te zeggen aan de klanten die een Nothing Plane in hun collectie willen.
Het groeipapier is gevuld met veldbloemenzaadjes. Na het in de grond te planten, groeit er na verloop van tijd een ruiker kleurrijke bloemen. Origineel en een duurzame steun voor de algemene biodiversiteit.

CO2 compensatie met Ondernemers Zonder Grenzen

Om de uitstoot van transport van Nothing Plane producten door vliegtuig en vrachtwagen te compenseren, doneert Nothing Plane voor elk verkocht item het equivalent aan CO2-uitstoot aan Ondernemers Zonder Grenzen, een organisatie die de grensgebieden van de Sahel herbebost en Ecologische, -Sociale en Economische (ESE) impacts realiseert in de regio.
Wil je ook een Nothing Plane in je collectie? Surf dan snel naar https://www.nothingplane.com en ontmoet Lisa, Margot en Ann-Katrien. De passie voor hun visie en product zal je begeersteren om mee met hen een duurzaam verhaal te schrijven…

Facebook
Instagram