Laat een boom of bos groeien

Voor elke twee euro kunnen we een stevige boom in de Sahel doen groeien. Wil jij er enkele voor jouw rekening nemen? Fantastisch: de lokale bevolking en het klimaat zullen je dankbaar zijn!

Doe een gift via de Koning Boudewijnstichting

Giften via deze weg zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro. Dat betekent dat je 45% van je gift terug krijgt via je belastingen. Een gift van € 40 kost jou uiteindelijk dus maar € 22!

Doneer online

Je kan ook een doorlopende opdracht instellen, of een eenmalige bankoverschrijving doen. Vergeet zeker de mededeling niet: zo komt je gift bij OZG terecht.

Bestemmeling:  Koning Boudewijnstichting
IBAN-nummer:  BE10 0000 0000 0404
Mededeling:       +++015/1520/00083+++

Word een Ondernemer zonder Grenzen
en verklein uw ecologische voetafdruk!

Een Belg stoot gemiddeld 10 tCO₂ per jaar uit. U kan de jaarlijkse uitstoot van uw bedrijf schatten aan de hand van het aantal werknemers. Of correcter berekenen via een aantal handige tools. Compenseer uw uitstoot en leg een bos aan in Afrika. Zo realiseert u meteen ook de volgende SDG’s (sustainable development goals): SDG 13 (klimaat), SDG 15 (biodiversiteit), SDG 4 (onderwijs) en SDG 5 (gendergelijkheid).

Bos van 1 ha (300 bomen)

U compenseert 50-70 tCO₂ per jaar

1 kind kan naar school*

€750/jaar

Koop pakket 1

Bos van 2 ha (600 bomen)

U compenseert 100-140 tCO₂ per jaar

2 kinderen kunnen naar school*

€1.250/jaar

Koop pakket 2

Bos van 4 ha (1.200 bomen)

U compenseert 250-280 tCO₂ per jaar

4 kinderen kunnen naar school*

€2.500/jaar

Koop pakket 3

Bos van 8 ha (2.400 bomen)

U compenseert 500-560 tCO₂ per jaar

8 kinderen kunnen naar school*

€5.000/jaar

Koop pakket 4

(*) extra kinderen kunnen naar school dankzij opbrengsten uit landbouw, cashcrops van grassen, kruiden en bomen.

Ontdek onze andere initiatieven

Lignaverda
Let’s move for a healthy mind,
body and planet!

We leven in uitdagende tijden die extra stress geven. Bovendien zijn het zitten op kantoor en het thuis online vergaderen het nieuwe roken. Voldoende bewegen of sporten is meer dan ooit onmisbaar voor de gezondheid en het welzijn van je medewerkers. Met Lignaverda motiveer je hen eenvoudig en op een unieke manier. Jouw medewerkers doen bomen groeien door te bewegen!

Meer weten?

Kadoboom
Geef een boom cadeau!

Wil je bomen geven aan een geliefde, vriend of familielid? Gebruik dan Kadoboom! Alle bomen die gekocht worden via Kadoboom, zullen door OZG aangelegd worden. De ontvanger krijgt een mooi certificaat waarmee gecheckt kan worden waar die bomen staan. Het kopen van een Kadoboom is niet fiscaal aftrekbaar.

Meer weten?